Osmanlı seccade alan yerler, seccadeler önceleri hurma dallarından ve hasırdan yapılırdı. Zaman geçtikçe seccadeler geliştirilerek kilim, şal ve atlas gibi kumaşlardan üretilmeye başlandı. Antika eşya alan yerler, Seccadeler argaç ve arışların üzerine renkli yünlerden düğüm atma tekniği ile işlenmektedir. Seccadenin şekli ise genel olarak dikdörtgendir.
Yüzeyi, düğümlü ve düğümsüz olarak ikiye ayrılmaktadır. Düğümlü kısım da mihrap, alınlık, ayetlik ya da tabanlık ve bordür bölümleri bulunur. Eski eşya alan yerler, Mihrap camilerde bulunan mihrap gibi Mekke’ nin yönünü işaret etmektedir ve seccadenin üst ortasında yer alır.
Eski seccade alan yerler, mihrap kemeri, mihrabın üstünde yer alır ve düz, üçgen, basamaklı, nal biçiminde, dik ve yüksek, dilimli ya da kaş kemer şeklinde olmaktadır. Eski ev eşyası alan yerler, mihrap zemini, mihrabın ortasındadır ve genellikle bir kandil, ibrik, çiçekli vazolar, madalyon, hayat ağacı gibi nadide motifler ile süslenmektedir.
Antika Seccade Alan Yerler
İşlemeli seccade alan yerler, eskiden üretimi yapılan seccadeler kök boya ile boyandığı için parlaklığını asla kaybetmezdi. Antika malzeme alan yerler, Seccadelerde kullanılan renkler genellikle kırmızı ve tonları, mavi yeşil, mor, sarı, beyaz ve siyah olarak karşımıza çıkmaktadır. Koyu renklerin zeminde kullanıldığı açık renklerin ise motiflerde kullanıldığı görülmektedir.
Sırma işlemeli seccade alan yerler, burada karşınıza çıkan seccadeler Osmanlı döneminden kalma seccadeler olup o dönemin çizgilerini taşırlar. Eski malzeme alan yerler, bu şekiller genellikle geometrik, bitkisel, hayvan figürlü ve sembolik şekiller olarak karşımıza çıkmaktadır. Kırık çizgiler, üçgenler, köşeli yıldızlar, kartuşlar da geometrik motifleri meydana getirir.
İpek Seccade Alan Yerler
Osmanlı imparatorluğunda seccadeler özenle dokunurdu. Antika ev eşyası alan yerler, dokuma işlemi genellikle saray da kendilerine ayrılan bir bölümde işinin ehli dokumacılar tarafından yapılırdı. Belli bir süreden sonra dokuma işi saraydan çıkmış ve bölgelere özgü ürünler ortaya çıkmıştır. Tekke işi seccade alan yerler de sergilenen bu ürünler en açık ispatı olmakla birlikte dergâh işi seccade alan yerler de görebileceğiniz bu ürünler tezimizi doğrular niteliktedir.
Sizin de elinizde dedenizden kalma Osmanlı dönemine ait olan işlemeli seccade mi var. Ve satmak istiyorsunuz. O halde 0553 635 49 95 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.