Osmanlı devleti yönetim de ve halk arasında imza yerine kullanılmış olan mührün pek büyük bir önemi ve rolü vardı. Antika eşya alan yerler, dilekçe ve mektup gibi bazı belgeler de bazen mühür ya da imza kullanılıp resmi ve önemli vesikalar için mahkeme kağıtları, kararlarda imza ve mühür birlikte kullanılmıştır. Bu kullanılan usul elde olan belgenin sahte olmadığının belgelenmesi açısından önemliydi.
Cumhuriyet Dönemi Mühür Alan Yerler de karşımıza çıkan bu mühürler birden fazla çeşide sahiptirler. Gümüş mühürler, Pirinç mühürler, nikel mühürler ve akik mühürler olarak çeşitlere ayrılır. Eski ev eşyası alan yerler, kullanım alanlarına göre yüzük, kol düğmesi, oynar başlıklı, zincirli olmak üzere birden fazla çeşidi bulunmaktadır.
Eski Mühür Alan Yerler
Farsça asıllı olan mühür kelimesi bir şahsın ya da idarenin isminin kazındığı madeni veya taştan olan damga demektir. Eski eşya alan yerler, mühür, imza yerine mektup ve senetlerin altına ya da mektup zarfını bir kapı, kapak vb. şeylerin yapıştırılması amacıyla mumun üzerine basılırdı. Akik Mühür Alan Yerler, mührün basıldığı kâğıt belge özelliğini kazanır. Bir makam ya da kurum adına mühür basılmış ise mührü basılan kurumu ve kişiyi temsil ederdi.
Antika Mühür Alan Yerler de sergilenen bu mühür çeşitleri koleksiyonerler ve antika sever kişiler tarafından oldukça ilgi görmektedir. Mühürler bir malın dokunulmazlığını sağlamak amacı ile kullanılırdı. Eşyalar paket haline getirilir ip vasıtası ile bağlanır ve üzerine mal sahibinin mührü basılırdı. Antika malzeme alan yerler, bu sayede bu basılan mührün taklidi yapılamadığı için son derece güvenilir bir yöntemdi.
Şahıs Mührü Alan Yerler
Mühürler bazen de eşyaların üzerine basılırdı. Bu sayede o eşyanın kime ait olduğu o mühür sayesinde anlaşılırdı. Eski malzeme alan yerler, Osmanlı devletinin kullandığı mührün rengi kırmızı renkli idi. Halen kullanılan resmi mühürler de renk kırmızıdır bu da hakimiyet anlamını taşımaktadır.
Antika ev eşyası alan yerler, Osmanlı döneminde mücevher ve değerli taş kullanımı çok kullanıldığı aşikardır. Mühürler de bu modaya ayak uydurmak için değerli taşlar ile süslenirdi. Taşlı mühür alan yerler de karşılaştığımız bu mühür çeşitleri kendilerine hayran bırakıyor.
Sizin de elinizde Osmanlı dönemine ait mühür bulunuyor ve onu satmak istiyorsanız. 0553 635 49 95 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.
bende eski paralar var.Toptan satmak istiyorum.