Antika eşya alan yerler, Osmanlı döneminde maden sanatı bakır ve bakır alaşımı pirinç ve gümüş günlük yaşamda ve dinsel yapılarda kullanılan eşyalar, askeri teçhizatta, mimari süsleme de ve hatta mutfak eşyaları, süs eşyası ya da alet edevat yapımında yaygın bir şekilde kullanılmıştır. Osmanlı döneminde kullanılan maden sanatının erken dönemine ait olan ilk örnekleri arasında bulunan askeri teçhizattır.
Eski malzeme alan yerler, XV. Yüzyılda form ve süslemelerde Memluk etkisi görülür, XVI. Yüzyıl başlarında ise klasik Osmanlı üslubu yerleşmiştir. Antika bakır alan yerler, bakır ve bakır alaşımlarının yaldızlanması işlemine tombaklama adı verilir. Tombaklama altın görünümü verilmek amacı ile birçok kaba ve eşyaya yaygın olarak uygulanmıştır.
Antika ev eşyası alan yerler, altının hemen her çağda az bulunan ve çok değerli bir maden olması sebebi ile birçok eşya altın kullanılarak yapılamamıştır. Ancak çağlar boyu insanların vazgeçemediği altın tutkusu kullanmış oldukları eşyaya hiç olmazsa altın görünümü verme isteği doğmuştur bu sebeple tombaklama yöntemi doğmuştur.
Tuğralı Bakır Alan Yerler
Eski ev eşyası alan yerler, Osmanlı döneminde yapılan bütün el sanatları ürünlerinde dönemin padişahının tuğrası bulunur. Bu ürünler arasında tabiki bakırdan ve gümüşten üretilen ev gereçleri bulunur. Osmanlı el işçiliği ustaları yaptıkları bütün ürünlere bu damgaları uygulamıştır.
Eski eşya alan yerler, Osmanlı imparatorluğunda aydınlatma araçları mutfak gereçleri gibi günlük kullanım eşyalarında ve askeri teçhizatta kullanmış olduğu bakır ve gümüş işlemeler tombaklama yöntemi ile uygulanmıştır.
Yabancı Bakır Alan Yerler
Antika malzeme alan yerler, özellikle saray mutfağında kullanılan mutfak gereçlerinde üzerine kime ait olduğunu gösteren şahıs kitabeleri, cami ve türbelere verilen eşya üzerinde de çoğunlukla Tuğra biçiminde vakıf kitabeleri işlenmiştir. Bazı bakır ve gümüşten yapılmış tombak eserlerde de sahtekarlığı önlemek maksadı ile vurulan tonbak damgası bulunmaktadır.
Osmanlı, antika, eski tüm bakır obje ve ürünleri alan yerler de karşılaştığımız bu el işçiliğinin nadide eserleri geçmişten günümüze açılan bir pencere gibi bizi o dönemlere alıp götürmektedir. Antika severler ve koleksiyonerlerin koleksiyonlarına katmak için büyük çaba harcadığı bu nadide ürünler en çok talep gören Osmanlı eserleri arasında yerini almaktadır.
Sizin de elinizde Osmanlı dönemine ait bakır ve gümüş objeler bulunuyor ve onları satmak istiyorsanız. 0553 635 49 95 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.