Antika eşya alan yerler, Savaşlarda yararlılık gösterenlere ve yarışlarda derece alanlara mükafat olarak, önemli bir olay dolayısı ile ilgililere hatıra olarak verilen madeni nişanlara madalya denilmektedir. Osmanlı nişan alan yerler, madalyalar, daha çok savaş sırasında yaptığı hizmetlerden dolayı askerlere verildiği gibi bazen de savaşlarda ülkeleri için çalışan tehlikeli bir durumda bir yurttaşın hayatını kurtaran, halk için önemli bir hizmette bulunan sivil kişilere de verilmektedir.
Antika madalya ve nişan alan yerler, madalyalar genel olarak para biçiminde yuvarlak bir madenden ya da madeni bir yıldızdan yapılır. Çanakkale madalyası alan yerler, Madeni kısmın üzerine madalyanın cinsine ne için ve ne zaman kim tarafından verildiğini belirten yazı, şekil ve resimlerden ve ayrıca bu madeni şekillerin tutturulduğu çeşitli renklerdeki kurdelelerden meydana gelir.
Eski Madalya ve Nişan Alan Yerler
Kuzey Kore madalya nişan alan yerler, madalya tarihte insanların herhangi bir üstünlüğünü, yararlığı belirtmek ihtiyacı ile ortaya çıkmıştır. Eski Yunanlılar’ da Romalılar’ da bu amaç için başa defne dalından yapılmış bir çelenk takılırdı. Yabancı madalya ve nişan alan yerler de görebileceğiniz bu madalya ve nişanlar antika severler ve koleksiyonerler tarafından en çok ilgi gören antikalar arasında yer almaktadır.
Eski eşya alan yerler, Şövalyeler zamanında ise üstünlük göstermiş kimseler renkli kılıçlar ile tüylü sorguçlar ile belirtilirdi. Zaman geçtikçe bu tip onur veren simgelerin yerlerini madalyalar almaya başladı. Antika Madalya Nişan Alan Yerler biz antika severlere bu nadide eserleri görme ve hatta sahip olma fırsatı sunmaktadır.
Antika Madalya Nişan Alanlar bu tür antika ürünleri toplamak için bazen bir ömür boyu çaba gösterir. Antikacıların bu koleksiyonları görülmeye değerdir.
Osmanlı Eski Antika Cumhuriyet Madalya Nişan Madalyon Alan Yerler
Antika malzeme alan yerler, Kurtuluş savaşı’ nda gerek çarpışmalarda gerekse cephe gerisinde hizmet etmiş olanlara, Büyük Millet Meclisi’ nin birinci döneminde meclis üyesi olarak bulunanlara verilmiştir. Kolombiya madalya ve nişan alan yerler, İstiklal Madalyalarının kurdeleleri kırmızı, beyaz, yeşil, yarısı kırmızı, yarısı yeşil olmak üzere dört çeşittir. Cumhuriyet Madalyası alan yerler, bu madalyaların kırmızı kurdeleli olanları Kurtuluş Savaşı’ na fiilen katılmış olan askeri şahıslara verilir.
Mücadelede büyük hizmetleri ve yararlılıkları görülen milli kahramanlara, ordu dışında olup, evlatları, babaları ülkenin kurtuluşu için canını feda etmiş olan anne, baba ve çocuklara beyaz kurdeleli istiklal madalyaları verilirdi. Apoletler, Nişanlar, Madalyaları alan yerler, cephe gerisinde fedakarlıkta bulunan kişilere yeşil kurdeleli istiklal madalyası verilirdi.
Eski malzeme alan yerler, Birinci meclis üyelerine kırmızı- yeşil renkli kurdeleli madalyalar ise aynı zamanda cephede savaşmış olan milletvekillerine verilirdi. Madalya Nişan alan yerler, İstiklal madalyası, yasaların belirttiğine göre sahibinin ölümünden sonra ailesine geçer. 1 Eylül 1931 yılından itibaren verilmesi son bulmuştur.
Din Adamlarına Verilmiş Nişan ve Madalyalar Alan Yerler
Antika ev eşyası alan yerler, Madalya ve nişan devletin kahramanlık, yararlılık ve başarı gösteren kişilere verdiği değerlendirme ve onurlandırma sembolüdür. Madalya ve nişanlar altın, gümüş, bronz, nikel gibi çeşitli madenlerden yapılmaktadır. Eski yazılı rozetler ve madalyaları alan yerler gerektiği zaman değerli taşlar ya da mine tekniği kullanılarak süslenmektedir. Meksika madalya nişan alan yerler, madalyaların dereceleri yapıldıkları madenin türüne ve değerine göre belirlenmektedir.
Paşa madalyaları ve nişanları alan yerler, nişan madalyalardan sonra tasarlanmıştır. Genel olarak Türkler de yıldız, Avrupa da ise haç şekli biçim olarak benimsenmiştir. Irak madalya nişan alan yerler, nişanlar çok çeşitli madenler üzerine kıymetli taş ve mine ile bezenmiştir göz alıcı bir görüntüye sahiptirler. Nişanların rütbe ve dereceleri nişan ile birlikte takılan şemsiyenin ebadına ya da nişanın özelliklerine bağlı olarak değişkenlik gösterir.
Osmanlı Madalya nişan alan yerler, Osmanlı madalya ve nişanları Askeri, Mülki ve İdari personele, halktan kişilere ve üst düzey yabancılara verilmiştir. Hollanda madalya nişan alan yerler, bu madalyalar devlet adına göstermiş oldukları yararlılık ve üstün başarıdan dolayı onurlandırmak amacı ile Padişah emri ile çıkarılmıştır. İstanbul Osmanlı Madalya alan yerler, nişanlar berat olarak adlandırılan bir belge ile birlikte veriliyordu. Bu belge de dönemin padişahının tuğrası, nişanı alanın adı, görevi, rütbesi ve nişanın verilme sebebi yazılıyordu. Hindistan madalya nişan alan yerler, Nişan, sahibinin ölmesi üzerine devlet hazinesine devredilirdi.
Mecidi ve Osmani Nişanı Alan Yerler
Eski ev eşyası alan yerler, 1851 yılında Sultan Abdülmecid tarafından çıkarılan Mecidi nişanı sultanın adını taşımaktadır. Beş farklı rütbeden oluşmaktadır. Antika madalya alan yerler, Sultan Abdülmecid zamanında çıkarılan Osmanlı nişanlarından biri olan Mecidi Nişanının asıl adı Mecidi nişanı olmasına rağmen halk arasında mecidiye nişanı adı ile anılmaktadır. Mısır madalya nişan alan yerler, bir tür kahramanlık nişanı olup başarılı olan Türk ve yabancı askerlere verilmekte idi.
Antika nişan alan yerler, beş farklı derecesi olan ve kişinin başarıları arttıkça bir üst derecesi verilirdi. Mecidi nişanında üst derece verildiği zaman alt derece geri alınırdı. Güney Kore madalya nişan alan yerler, aralarında Ay Yıldız motifi ve nişanın ortasında çember ile çevrili kabarık kısmında bir tuğra yer alır. Osmanlı antika eski madalyon alan yerler, Mecidiye nişanı ilmiye ve askeri mensuplara sütün hizmet ve muvaffakiyet gösteren kişilere verilirdi.
Sadece 1. Derece Mecidi nişanlarında çok değerli taşlar ile süsleme mevcuttur. Birinci ve 2. Derece Mecidi nişanları yanlarında şemsiyeleri ile beraber takdim edilirdi. Eski madalya nişan madalyon alan yerler, savaş sırasında üstün cesaret ve fedakârlık gösterenlerin nişanına çifte kılıç eklenirdi. Norveç madalya nişan alan yerler, yapılan araştırmalar sonucunda o dönem üretilen Mecidi nişanları dereceleri farklılık gösterse de 9 bin civarında nişan imal edilmiştir.
Yabancılara Verilmiş Nişan ve Madalyaları Alan Yerler
Sultan Abdülaziz dönemine tarihlenen bu nişan devlet hizmetinde başarı göstermiş kişilere iftihar ve imtiyaz olmak üzere çıkarılmıştır. Her türlü hanedan madalya, nişan ve kolyeleri alan yerler, 1. Derece Osmani nişanına sahip olmanın en önemli şartı Mecidiye nişanı’ nın 1. Derecesine sahip olmaktır. Osmanlı Tuğrası alan yerler, Padişahın huzurunda verilen bu nişana sahip kişi, Padişahın himayesi altında kabul edilmekte idi.
Osmani nişanları dört rütbeden oluşmaktadır. Nişan berat olarak adlandırılan belge ile birlikte verilmektedir. Eski madalya nişan madalyon alan yerler, bu belgede dönemin padişahının tuğrası, nişanı alanın adı, görevi, rütbesi ve nişanın verilme sebebi açıklanmaktadır. Avusturya madalya, nişan alan yerler, bu nişan yaşam boyu kişide kalmaktadır. Fakat ölüm halinde nişan Osmanlı hazinesine iade edilmektedir.
Şevkat nişanı alan yerler, Miladi 1878 yılında Ramazan ayının son gününde kadınlara özel olmak üzere çıkarılan bir nişandır. Nişan padişahın himayesi altındadır. Nepal madalya nişan alan yerler, kabarık altın levhanın üzerinde II. Abdülhamid’in El Gazi ünvanlı tuğrası bulunur. Nişan üç farklı rütbeden oluşmaktadır. Polonya madalya nişan alan yerler, Osmanlı nişanları arasında ölüm halinde geri alınmayan ve hatıra olarak saklanmak üzere varislere bırakılan iki nişandan biridir. Diğer nişan ise Osmanlı yabancı hanedan üyelerine dağıtılan nişandır (hanedan-ı Ali Osman nişanı). İstanbul Osmanlı nişan alan yerler de görebileceğiniz bu nadide eser antika severler ve koleksiyonerler tarafından en çok ilgi gören antika ürünler arasında yer almaktadır.
Ekvador madalya nişan alan yerler, Şefkat nişanı, 93 harbi esnasında İstanbul’ a gelen balkan mültecilerine yardım eden yabancı hanımlara dağıtılmak üzere savaş sona erdiğinde dağıtılmıştır. Yabancı madalya alan yerler, ilk defa İngiliz büyükelçisinin hanımına verilmiştir. Yabancı nişan alan yerler, başlangıçta savaş ve felaket kurbanlarına yardım eden kadınlara verilen bu nişan sonraki yıllarda ise hanedan kadınlarına, diplomat eşlerine, kraliçe ve prenseslere verilen bir nişan halini almıştır.
Hidivlik Madalya ve nişanları, Fransa’ nın meşhur kuyumcu ustası Froment- Meurice tarafından yapılmıştır. Peru madalya nişan alan yerler, Mısıra görevlendirilerek giden Türk Adalet yetkililerine hizmetlerinden dolayı takılmıştır. Eser Abdülaziz dönemine aittir. Almanya madalya, nişan alanlar, nişanın ön yüzünde bir taç altında ışıldayan bir yıldız, orta kaidenin içinde ise (El adlü asaü’l mülk) Adalet mülkün temelidir yazısı arkasında ise sanatçısının damgası yer almaktadır.
Fransız Madalya, Nişan Alanlar
Rusya da ilk tam teşekküllü nişanların ortaya çıkışı, Petro hükümdarlığına atfedilmektedir. Pakistan madalya nişan alan yerler, Onur ve günümüzde Aziz Andrew’ in emri 1698 yılında Peter tarafından kuruldu. Oluşumunun kesin tarihi mevcut değildir. Rus madalya, nişan alan yerler de karşımıza çıkan bu antika ürünler koleksiyonerler tarafından en çok ilgi görenler arasında yer almaktadır. Rus madalyaları Osmanlı döneminde üretilen madalyalar gibi taşlı ve süslemeli değildir.
Amerikan madalya, nişan alan yerler, Amerika Birleşik Devletleri tarafından askeri personele verilen en yüksek madalyadır. İlk defa Amerika İç Savaşında verilmeye başlanan madalyalar son olarak 2016 tarihinde verilmiştir. Amerikan madalyalarının kara, deniz ve hava kuvvetleri için tasarlanan üç farklı şekli bulunmaktadır.
Gürcistan madalya, nişan alan yerler, Gürcistan ulusal hükümeti tarafından ulusal savunma, devletin iyileştirilmesi ve demokrasi ve insan haklarının geliştirilmesinde başarı gösteren insanlara verilmektedir. Paraguay madalya nişan alan yerler, herhangi bir Gürcistan vatandaşına, yabancı uyruklu ya da herhangi bir vatandaşı olmayan kişilere de verilebilir. Ayrıca kişiler ölümden sonra da devlet ödülleri ile de onurlandırılabilir. Adaylıklar hükümet yetkilileri tarafından yapılır.
Yeni Zelanda madalya nişan alan yerler de karşılaşabileceğiniz bu antika ürünler koleksiyonerler ve antika severler tarafından oldukça ilgi görmektedir. Tayland madalya nişan alan yerler, Yeni Zelanda gibi ülkeler bazen bu nişan ve madalyaları ülkelerine gelen devlet büyüklerine de armağan ederler. Yemen madalya nişan alan yerler, yemende verilen ilk madalyalardan olan ve ön yüzünde Sultan Abdülmecid Han’ ın tuğrası, arka yüzünde yemen ülkesi ve Hicri 1263 tarihi yazar. Altın, gümüş ve bronzdan üretilmişlerdir.
Şili madalya nişan alan yerler Şili askeri madalyaları üstün hizmet veren ve devleti için savaşıp gazi olan kişilere verilmektedir. Portekiz madalya nişan alan yerler, Madalya koleksiyonu yapan kişilerin en çok aradığı ve koleksiyonlarına katmak istedikleri ürünler arasında yer almaktadır. Arnavutluk madalya, nişan alan yerler, Arnavutluk 1912 yılında Osmanlı imparatorluğu bünyesinden ayrılarak kendi bağımsızlığını ilan etmiştir. Farklı ülkelerden aldığı askeri destek sayesinde ordusu birden fazla ülke askerinden oluşmaktadır. Romanya madalya nişan alan yerler, ülke o zamandan itibaren ülkeye destek veren askerlere ülke nişanı vermektedir.
İran madalya, nişan alan yerler, İran devleti askeri alanda ülkesine hizmet veren askerlerine üstün başarı ve cesaret madalyaları verir. Yunanistan madalya nişan alan yerler, bu madalyalar genellikle İran’ ın özel gücü olan devrim muhafızları gibi üstün başarı gösteren kişilerine verilmektedir.
Avustralya Madalya, Nişan Alan Yerler
Belçika devleti ilk kurulduğu günlerde kraliyet yönetimi altında idi. Kraliyet askerlerine ve ordu mensuplarına yaptıkları görevlere göre nişanlar takılırdı. Belçika madalya, nişan alan yerler, örneğin; taç düzeni komutanı ile kraliyet subayı madalya ve nişanları birbirinden çok farklı idi. Suudi Arabistan madalya nişan alan yerler, görünüş olarak aynı olsa da küçük detaylar sayesinde birbirinden farklılık gösteriyordu.
Danimarka madalya, nişan alan yerler, Danimarka nişanı 1671 yılından 1808’ e kadar tarikat üyesi olan kişilere mavi şövalyelerden ayırmak için beyaz şövalyeler olarak bilinen tek bir sınıf oluşturan asil ya da kraliyet rütbesinin elli üyesi ile sınırlı olarak verilen nişan ve madalyaları mevcuttur. Çin madalya, nişan alan yerler, Çin’ in değerli hizmet madalyası Kore savaşı esnasında silahlı kuvvetleri teşvik etmek amacı ile yürürlüğe konulmuştur. Sudan madalya nişan alan yerler, Nişan ilk üretildiği zaman ikinci, birinci ve özel sınıf olmak üzere üç farklı kategoride askerlere dağıtılmıştır.
Çek Cumhuriyeti, madalya nişan alan yerler, bu ülkeye ait olan madalya ve nişanlar askeri başarı gösteren ya da gönüllü hizmet veren kişilere verilirdi. Singapur madalya nişan alan yerler, kişileri cesaretlendirmek ya da teşvik etmek amacı ile verilen bu madalyalar günümüzde antika severler ve koleksiyonerler için en nadide eserler arasında yer almaktadır.
Fas madalya, nişan alan yerler, Fas ülkesi yüzyıllar boyunca birden fazla devletin himayesi altında yaşamıştır. Osmanlı himayesi altına da giren bu ülke 1950’ li yıllara kadar kendi bağımsızlığını ilan etme de zorluklar yaşadı. Tayvan madalya nişan alan yerler, bağımsızlığını ilan ettikten sonra bu başarı da rolü olan askerlerine madalya ve nişanlar ile onları onurlandırmıştır.
Finlandiya, madalya nişan alan yerler, ülkeler devletine ve milletine hizmet veren asker ya da halkına verdikleri bu hizmet ya da özveri için onları onurlandırmak amacı ile madalya veya nişanlar ile ödüllendirir. Ürdün madalya nişan alan yerler, madalya ve nişanlar yapılan hizmetin çeşidine göre değişkenlik gösterir. Filistin, madalya nişan alan yerler, Filistin madalya ve nişanları Milli marş, Filistin bayrağı ve Filistin amblemi, Filistin büyükelçilerine, devlet kurumlarına, halk kütüphanelerine ve akredite diplomat birliklerine dağıtılır.
İngiltere madalya nişan alan yerler, İngiltere birleşik bir krallık olması sebebi ile eski bir ülkedir. Halen kraliyet ailesinin varlığını sürdürüyor oluşu geçmişten günümüze kadar birden fazla madalya ve nişan dağıtmalarına engel olmamıştır. İrlanda madalya nişan alan yerler, Kraliyet ailesinin kendi belirlediği ve toplum kuruluşlarına faydası olan kişilere dağıttığı birden fazla madalya ve nişanı bulunmaktadır.
İspanya Madalya Nişan Alan Yerler
İsviçre madalya nişan alan yerler, İsveç hükümetinin geçmişinden gelen şövalyelik ve kraliyet düzeni yapılan önemli reformlar sayesinde madalya ve nişan dağıtmaya başlamışlardır. İsveç madalya ve nişan alan yerler de karşılaşabileceğiniz bu antika madalyalar dizaynları ile sizleri kendine hayran bırakıyor.
İtalya madalya nişan alan yerler, İtalya da 1700’lü yıllarda kurulan kral Victor Amadeus III ait olan sardunya astsubay ve askerler tarafından savaşta üstün kahramanlık eylemlerine katılanlara verilen madalyalardır. Ukranya madalya nişan alan yerler, madalyaların bir yüzünde kralın profili diğer yüzünde bayrak süslemesi bulunuyordu. İzlanda madalya nişan alan yerler, madalyalar altın gümüş ya da bronz gibi madenler üretilir. Boyutları aynı olmak ile birlikte şekilleri değişkenlik göstermektedir.
Japonya madalya nişan alan yerler, yaka olarak adlandırılan nişan verilebilecek en yüksek onur. Tasma ise yalnızca hüküm süren imparator tarafından giyilmektedir ve normalde sadece yabancı hükümdarlara nezaket gereği verilirdi. Kanada madalya nişan alan yerler, Kanadalıların yapısı İngiliz seleflerine benzemektedir. Genellikle şövalye onur madalyaları ve nişanları dağıtılmıştır.
Katar madalya nişan alan yerler, ülkeler kuruldukları tarihten itibaren halklarına ya da onlara gönüllü yardım da bulunan kişilere madalya ve nişan vererek onları onurlandırmışlardır. Bu günümüze kadar ulaşan ve hala devam eden bir gelenek halini almıştır. Türkmenistan madalya nişan alan yerler, bu ülkeye ait olan ve başarılı kişilere verilmiş madalyaları görebileceğiniz ve hatta satın alabileceğiniz yerlerdir. Azerbaycan azerbaijan madalya nişan alan yerler, Antika severler ve koleksiyonerler tarafından oldukça ilgi çekici olan madalya ve nişanlar en çok aranan koleksiyon ürünleridir.
Küba madalya nişan alan yerler, Küba’ nın en bilinen madalyası olan ve hizmet madalyasına sahip olmak için belli bir süre Küba da yaşamış olmak ve askeri hizmet vermiş olmanız gerekmektedir. Vietnam madalya nişan alan yerler, Suriye de verilen müttefik deniz ve hava kuvvetleri personeline verilmiştir. Suriye madalya nişan alan yerler de görebileceğiniz bu madalyanın ön yüzünde miğferli bir kadın büstünün sol profili biçimindedir.
Uruguay madalya nişan alan yerler, Uruguay devleti tarafından askerlere verilen bu nişanlar en yüksek nişan ve madalyalardır. Üstün hizmet veren askerlerin başarılarının ödüllendirilmesi amacı ile verilirler.
Sizin de elinizde antika madalya ya da nişanlar bulunuyor ve onları satmak istiyorsanız. 0553 635 49 95 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.